Nieuws

Winnaars International Cargobike of the Year bekend

Tijdens het International Cargobike Festival 2019 dit weekend zijn de winnaars van de International Cargobike of the Year-awards bekendgemaakt.

De Velove Armadillo, Radkutsche Rapid en de pallet-aanhanger BicyLift wonnen de prijs. De selectie was in handen van een internationale vakjury met bestaande uit Johannes Reichel (Logistra), Thomas Schmitz (Radlogistik Verband Deutschland), Satish Kumar Beella (Haagse Hogeschool) en Marieke Snoek (Cycloon Post & Fietskoeriers). 

 

In de categorie Cargo Bike Trailer mocht de BicyLift uit Frankrijk zich de winnaar noemen. De BicyLift is een aanhanger voor elektrisch aangedreven cargobikes. De BicyLift is zelf niet voorzien van elektrische ondersteuning maar vervoert europallets en biedt plek voor maximaal 180 kilo aan bagage. In de categorie 'lichte bakfiets' viel de eer te beurt aan de Radkutsche Rapid, een wendbare en comfortabele bakfiets. De laatste categorie is de zware bakfiets, waar de vierwielige Velove Armadillo de winnaar was vanwege zijn comfort, stabiliteit en prettige zitpositie. 

 

Het International Cargo Bike Festival werd gehouden op 14, 15 en 16 juni in Groningen op het voormalige Suikerunieterrein. Op het festival was de groeiende populariteit van bakfietsen goed te zien, net als de toenemende inzetbaarheid van cargobikes voor het vervoer van personen en goederen. 

 

Het festival mocht zich verheugen in grote belangstelling uit zowel binnen- als buitenland. Op zondag viel er een grote bakfietsparade door de stad Groningen te bewonderen. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven