Nieuws

Provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Hardt Hyperloop

De provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Hardt Hyperloop om de mogelijkheden van een Hyperloop in de provincie te onderzoeken.

Het principe van een hyperloop bestaat uit een vacuümtrein in een luchtdrukbuis, waar goederen en personen op hoge snelheid door getransporteerd kunnen worden. Hardt Hyperloop werkt aan de ontwikkeling van zo'n buis. In 2018 heeft Hardt Hyperloop, een startup uit Delft, een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een hyperloopverbinding tussen Schiphol en Frankfurt, zodat mensen snel tussen beide steden kunnen reizen, als alternatief voor vliegverbindingen. Vooral als alternatief voor korte afstandsvluchten zou een hyperloop geschikt kunnen zijn. 


Sympathiek

Gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit): “De hyperloop doet een belangrijk deel van de provincie aan. De provincie Noord-Holland wil deze innovatie steunen en staat sympathiek tegenover het initiatief om de Hyperloop te ontwikkelen.“ De samenwerking start in april 2019 en duurt een jaar. Tijdens deze periode wordt onderzocht welke mogelijkheden de hyperloop biedt, welke verbinding het meest haalbaar is en of die verbinding kan worden ingepast binnen de bestaande infrastructuur.

Deel dit artikel