Nieuws

Elektrische deelauto's van MOIA van start in Hamburg

Deze week is de autodeelservice van MOIA in Hamburg gelanceerd. MOIA is een nieuw onderdeel van de Volkswagen-groep. Vijfhonderd elektrische voertuigen zullen beschikbaar zijn in Hamburg, de tweede stad in Duitsland. Hamburg kent diverse initiatieven op het gebied van deelmobiliteit.

Hamburg wil voorop lopen met duurzame deelmobiliteit en MaaS. De stad kent dan ook diverse andere aanbieders zoals CleverShuttle, ioko en mytaximatch. Al deze vormen van mobiliteit zijn beschikbaar via een app en kunnen met elkaar worden gecombineerd. Gedeelde mobiliteit zorgt voor een efficiëntere inzet van voertuigen en verminderen congestie en uitstoot. Deelstaatminister Michael Westhagemann (Economie, Transport en Innovatie): “Innovatie is essentieel om mobiliteit in Hamburg milieuvriendelijker, stiller en veiliger te maken. Rittendeelservices dichten het gat tussen openbaar vervoer en taxi’s”.


Alternatief voor de eigen auto

Startup MOIA is onderdeel van de Volkswagen-groep. VW heeft hiervoor een voertuig ontwikkeld. De vloot van MOIA start met honderd voertuigen en zal aan het einde van het jaar uit vijfhonderd voertuigen bestaan. Henrik Falk, CEO van Hamburger Hochbahn AG: "We verwelkomen de uitrol van MOIA in Hamburg. Samen bieden we een aantrekkelijk alternatief voor de eigen auto.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven