Nieuws

Convenant Drempelloos Data Delen getekend

Logistieke partijen en overheidsdiensten hebben tijdens het jaarcongres van de Topsector Logistiek het Convenant Drempelloos Data Delen in de Logistiek getekend.

Tijdens het jaarcongres van de Topsector Logstiek hebben vertegenwoordigers van containerterminaloperator Hutchinson Ports ECT Rotterdam, community platforms Cargonaut en Portbase, Secure Logistics, Rijkswaterstaat (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) en Douane (ministerie van Financiën) het Convenant Drempelloos Data Delen in de Logistiek getekend Ze erkennen daarmee het belang van zelfbeschikking over de eigen logistieke data en nemen zich voor om iSHARE te implementeren. 
 

iSHARE

iSHARE is een afsprakenstelsel binnen de logstieke sector om elkaar toegang te kunnen verlenen tot relevante data. Organisaties die werken volgens de iSHARE-afspraken zijn in staat om eenvoudig en snel logistieke data te delen, met behoud van volledige controle over de eigen data. Basisprincipe van het afsprakenstelsel is namelijk dat data-eigenaren altijd zelf kunnen beslissen met wie hun data wordt gedeeld en onder welke condities. “Het is van groot belang dat de sector zelf – publieke en private partijen, grote en kleinere ondernemingen, vragers en aanbieders van data – zelf controle houden over hun data. En dat kan met iSHARE. Door het commitment van deze partijen, wordt het voor hun ketenpartners nog interessanter om ook iSHARE te implementeren”, aldus Michiel Haarman, programmamanager van de Topsector Logistiek. iSHARE is een initiatief van de Topsector Logistiek.
 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven