Nieuws

Cargoroo wint Europese mobiliteitsprijs

Aanbieder van elektrische buurtbakfietsen Cargoroo heeft de zilveren Europese Startup Prijs voor Mobiliteit gewonnen. De prijs werd in Brussel uitgereikt door Prins Albert II van Monaco.

De prijs voor startups moet innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit in de Europese Unie ondersteunen. Voor de tweede editie waren vijfhonderdzeventig aanmeldingen binnengekomen, vijftig hiervan haalden de finale. Het Nederlandse Cargoroo is één van de tien winnaars. 

Cargoroo

Cargoroo is de startup van Jaron Borensztajn, Jelle Maijer en Erik de winter. Het drietal startte vorig jaar met een pilot in Haarlem en wil uitbreiden naar zowel binnen- als buitenland. Cargoroo ontvang onlangs ook Europese subsidie voor pilots in e-mobility hubs in 7 steden in 5 landen. Cargoroo is een elektrische buurtbakfiets, die op vaste plekken in stadswijken staat en gebruikt kan worden door gezinnen en kleine bedrijven. Die betalen een gebruikstarief per uur of per dag op het moment dat ze de buurtbakfiets nodig hebben. Het initiatief wordt geroemd door de jury, die met het toekennen van de prijs het belang onderschrijft van de elektrische deelbakfiets als milieuvriendelijk alternatief voor de auto.De slanke en wendbare tweewieler-bakfiets is in samenwerking met fabrikant Urban Arrow speciaal ontwikkeld voor deelgebruik.

Deel dit artikel