Nieuws

Tiende editie Low Car Diet

De tiende editie van het Low Car Diet is in volle gang. Een hele maand laten ruim 2500 medewerkers van verschillende bedrijven de auto staan.

Het Low Car Diet is dit jaar van 10 september tot 10 oktober. Medewerkers van (onder andere) Arcadus, Strukton, Univeler, Stedin, de provincie Flevoland en rijkswaterstaat kiezen tijdens het Low Car Diet zoveel mogelijk voor duurzame vervoermiddelen, in plaats van de auto.  Doelstelling is dit jaar om 100 ton CO2 te besparen. Vorig jaar bespaarden de deelnemers gezamenlijk 63,1 ton CO2. 

App

Deelenemers kunnen mobiliteitsapp Fynch gebruiken. De app geeft inzicht in mobiliteitsgedragen en verzamelt data over de gemaakte reisbewegingen. De app moedigt duurzaam (reis)gedrag aan, enerzijds door inzicht te geven in hoe duurzaam de deelnemer reist, en anderzijds door duurzamere keuzes te belonen met coins die inwisselbaar zijn voor bijvoorbeeld koffie of NS-reisupgrades. 

Korting

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om deelvervoer uit te proberen. Daarom krijgen ze korging op gebruik van diensten van Felyx, Cargoroo, Lev, Donkey Republic, ConnectBike en GO-sharing.

Uitslag

Het Low Car Diet is opgenome nin het Klimaatakoord om bij te dragen aan de doelstellingen uit het akkoord. In 2019 won Center Parcs het Low Car Diet. De winnaar van dit jaar zal op 10 oktober bekend worden gemaakt, op het Dag van de Duurzaamheids-symposium op de Hogeschool Utrecht, door Stientje van Veldhovenm, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

Deel dit artikel