Nieuws

Rotterdammer kiest vaker voor fiets en ov

Steeds vaker laten Rotterdammers de auto staan. Het aantal automobilisten in de spits in en om Rotterdam is in drie jaar tijd met 20.000 afgenomen. De fiets, maar ook de bus en de metro worden vaak als alternatief gebruikt.

Het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen steeg de afgelopen drie jaar met ongeveer tien procent, schrijft het AD. Mogelijk heeft het programma Beter Benutten, een initiatief van onder meer het ministerie van Infrastructuur en Milieu, hier een bijdrage aan geleverd. Het programma richt zich op het verminderen van het autogebruik in de spits. De afgelopen drie jaar resulteerde dit in een afname van 18.378 automobilisten in de spits. Zij zochten met behulp van het programma alternatieven voor het gebruik van de auto.

Fietsen blijkt onder Rotterdammers veel populairder te zijn dan de afgelopen jaren. Uit recente cijfers van de gemeente Rotterdam blijkt dat het aantal fietsers op populairdere fietsroutes in de afgelopen vier jaar is toegenomen met bijna tien procent.

Ook het openbaar vervoer is erg in trek onder Rotterdammers. Het aantal reizigers in het openbaar vervoer steeg met 11,3 procent ten opzichte van 2014. De metro is het populairste vervoersmiddel in het Rotterdamse ov. 

Deel dit artikel