Nieuws

Schultz blijft bij aanbesteding ov

Minister Schultz van Haegen van Infrastuctuur blijft erbij dat aanbesteding van het openbaar vervoer in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag meer kwaliteit en kansen oplevert. Eerder werd bekend dat bijna de helft van alle buslijnen in de grote steden mogelijk verdwijnt.

Schultz blijft bij aanbesteding ov

 

Bezuiniging niet ten koste van kwaliteit


\"Verschillende rapporten laten zien dat besparingen in het openbaar vervoer in de grote steden mogelijk zijn. Dat is bovendien ook bij aanbestedingen in de rest van het land gebleken\", zegt de minister. \"Deze rapporten geven ook meer mogelijkheden dan het schrappen van lijnen. Ze laten zien dat de bezuinigingen niet ten koste van de kwaliteit hoeven te gaan. Het is nu aan de grote steden om deze uitdaging op te pakken.\"

'Ingrijpend'


Een woordvoerder van de stadsregio Amsterdam benadrukt dat er nog niets definitief is besloten. \"Dit is een suggestie van onderzoekers, maar de regio is nog lang niet zover. Natuurlijk moet er wat gebeuren, want de minister heeft ons enorme bezuinigingen opgelegd. Maar op de korte termijn valt hierover geen besluitvorming te verwachten\". Den Haag onderschrijft de conclusie dat het openbaar vervoer duurder zal worden, aldus een woordvoerster namens wethouder Peter Smit (Verkeer). Op zich komt er niets nieuws naar voren, maar de gevolgen zijn ingrijpend. De bezuinigingen gaan door, tenzij de Tweede Kamer er nog een stokje voor steekt. De gemeente maakt zich \"ernstige zorgen over hoe het allemaal moet gaan lopen\".

'Plan intrekken'


PvdA, GroenLinks en ChristenUnie zijn tegen de gevolgen van de aanbesteding. GroenLinks wil dat het plan wordt ingetrokken, de ChristenUnie vraagt om aanpassing van de plannen en de PvdA roept op om in het openbaar vervoer te investeren in plaats van het af te breken.

Bron: NOS

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel