Nieuws

Vakbeurs Mobiliteit en The Future Mobility Network slaan handen ineen

De Vakbeurs Mobiliteit is een samenwerking aangegaan met The Future Mobility Network als beurspartner. Het innovatienetwerk neemt in november het onderwerp ‘toekomstige mobiliteit’ mee naar de beursvloer.

The Future Mobility Network beschikt over een living lab, gevestigd aan de TU in Delft, dat in juni 2017 werd geopend. Op dit terrein worden continu nieuwe technologieën onderzocht en klaargestoomd om in de praktijk te testen. Door de samenwerking met de Vakbeurs Mobiliteit, maakt het platform een nieuwe sprong van theorie naar praktijk.


Implementatie van nieuwe technologieën verloopt vaak stroef wegens onzekerheid over de gevolgen. The Future Mobility Network gelooft in het principe van ‘learning by doing’ en onderzoekt de nieuwste technieken in levensechte situaties. Zo wordt duidelijk hoe ze veilig en grootschalig in de praktijk kunnen worden toegepast.


"Ook Vakbeurs Mobiliteit vormt al jaren een brug tussen theorie en praktijk, waar bestuurders, deskundigen, adviseurs en andere professionals in aanraking komen met de innovaties die ons mobiliteitslandschap gaan vormen. De samenwerking met The Future Mobility Network maakt deze innovaties tastbaar, en geeft beursbezoekers concrete handvatten voor vernieuwing", aldus Sjoerd Veldboer, projectmanager van de beurs.


De Vakbeurs Mobiliteit heette in het verleden Verkeer, Mobiliteit en Parkeren. Na de naamsverandering, is deze samenwerking de tweede vernieuwing van de beurs. Op woensdag 28 november zal minister Cora van Nieuwenhuizen het tweedaagse evenement officieel openen. Bezoekers kunnen zich nu gratis registreren.

Deel dit artikel