Nieuws

Van Veldhoven en Roodkapje testen fietspad Efteling

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) test maandag 20 mei, samen met Roodkapje, de nieuwe snelfietsroute F261 bij de Efteling.

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat bezoekt op maandag 20 mei 2019 de Efteling. Zij wil zien welke vorderingen de Efteling maakt in het stimuleren van de fiets voor woon-werkverkeer voor de medewerkers. De Efteling is sinds vorig jaar één van de fietsambassadeurs van het ministerie. Als een van de grote Brabantse werkgevers willen zij fietsen onder de medewerkers actief stimuleren en een inspirator zijn voor andere bedrijven. Het streven is om in 2020 dertig procent van de Eftelingmedewerkers voortaan op de fiets naar het werk te laten gaan. Daarvoor gaan zij aan de slag met het verbeteren van de fietsfaciliteiten en zorgen ze voor voordelige aanschafmogelijkheden voor een nieuwe fiets. En natuurlijk is het heel mooi dat de spiksplinternieuwe Snelfietsroute F261 bij de Efteling voor de deur ligt.

 

 

Staatssecretaris van Veldhoven op de fiets 

 

Staatssecretaris Van Veldhoven gaat samen met Roodkapje en lokale bestuurders het gloednieuwe asfalt aanstaande maandag uittesten. We grijpen het bezoek van de staatssecretaris aan voor een middag vol kennis en inspiratie. De Staatssecretaris gaat met betrokken overheden en werkgevers (naast de Efteling ook Enexis en Fuji) in gesprek om te kijken hoe de fietspromotie in Brabant vorm kan krijgen.

 

Het is niet voldoende om alleen maar meer fietssnelwegen aan te leggen. De provincie Noord-Brabant e nde gemeenten Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk werken er dan ook hard aan om naast werkgevers ook andere partijen, zoals de toeristische sector, scholen en fietsenmakers, bij de fietsstimulering te betrekken. Ook de communitymanagers van het Brabant mobiliteitsnetwerk staan deze middag klaar om werkgevers op weg te helpen bij specifieke uitdagingen in hun organisatie. 

 

Staatssecretaris van Veldhoven zal op het National Fietscongres in Houten aanwezig zijn bij het ondertekenen van de Fietsbelofte. 

Deel dit artikel