Nieuws

Politie Oost-Nederland probeert high-speed e-bike

Medewerkers van de Politie Eenheid Oost-Nederland kunnen een week lang gratis een high speed e-bike proberen. “Wij moeten natuurlijk wel het goede voorbeeld geven”, vindt directeur bedrijfsvoering Jolanda Aalbers.

Fietsen van Stenis uit Warnsveld leverde de e-bike af bij het hoofdbureau in Apeldoorn. Aalbers en Leander Witjes, projectleider Slimme Mobiliteit en Emissie-loos, namen als fietsambassadeurs van de Politie op woensdag 15 mei de snelle e-bike in ontvangst.
 

Parkeerprobleem

Zonder maatregelen zullen de parkeerproblemen op het bureau in Apeldoorn alleen nog maar toenemen. De e-bike is voor de politie hét geheime wapen in de strijd tegen het parkeerprobleem.“Onze medewerkers kunnen tijdens de probeerweek proeven hoe het is om op de fiets naar je werk te komen. Dat het niet alleen beter voor het milieu is, maar ook scheelt ook parkeerplekken is natuurlijk erg belangrijk. Daar komt bij dat fietsen een stuk gezonder is dan in je auto in de file staan”, stelt Aalbers.
 

Voordelen

Tjerk Kramer, medewerker basispolitiezorg, is het eerste proefkonijn. “Mijn conditie verbetert als ik de fiets pak in plaats van de auto. Ik ben frisser als ik op mijn werk aankom en mijn hoofd is weer leeg als ik weer thuis ben. Bovendien is het bijna net zo snel als met de auto. Alleen maar voordelen dus.”
 

Zelf proberen

Met de high speed e-bike kan tot wel 45 km/u gefietst worden. Ideaal voor afstanden tot wel 60 kilometer. Daarmee kun je gemakkelijk en fluitend langs de file naar je werk fietsen! Om zelf óók het fietsen te beleven, biedt Cleantech Regio je de kans op de high speed e-bike gratis een week langs uit te proberen. De probeerweken zijn razend populair! Daardoor zit de actie inmiddels vol, maar … niet getreurd. Vanaf maandag 23 mei zijn er weer enkele nieuwe e-bikes beschikbaar. Kijk op vlotveiligfietsen.nl voor meer informatie en meld je aan!
 

Op 20 juni is het Nationaal Fietscongres in fietsstad Houten. Heeft u zich al ingeschreven?

Deel dit artikel