Nieuws

Teamtrans en Fietskoeriers.nl koppelen logistieke netwerken

Regio –en stadsdistributienetwerk Teamtrans en Fietskoeriers.nl hebben hun logistieke netwerken gekoppeld. Zendingen geschikt voor bezorging op de fiets in de stad geeft Teamtrans mee aan de fietskoeriers. Na een geslaagde pilot in Zwolle schalen Teamtrans en Fietskoeriers.nl nu landelijk op.

Door deze samenwerking zijn Teamtrans en Fietskoeriers.nl in staat efficiëntere en duurzamere routes te rijden. Relatief dure stops voor kleine zendingen in stedelijke gebieden worden geconsolideerd en daarna opgenomen in de routes van de fietskoeriers. De koppeling van de netwerken draagt hierdoor bij aan een schone en leefbare stad.

Logische samenwerking

“Wij zijn als netwerk constant op zoek naar efficiëntere oplossingen om de zendingen van onze opdrachtgevers te leveren”, aldus Marcel Wesseling, voorzitter van Teamtrans. “Deze samenwerking geeft ons nieuwe logistieke mogelijkheden en draagt bij aan doelen zoals gesteld in het Klimaatakkoord.” “Voor ons past deze samenwerking perfect in onze strategie om dé vervoerder van de laatste kilometer te zijn”, aldus operationeel directeur Nick Vreeswijk van Fietskoeriers.nl. “Wij zijn dé specialisten van de last mile en we bezorgen voor iedereen. Zo krijg je fossiele voertuigen de stad uit en maak je de stad leefbaarder. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen vanuit de overheid en logistieke netwerken als Teamtrans.”

Initiatief uit regio Zwolle

Tielbeke Transport uit Lemelerveld en Cycloon uit Zwolle namen het initiatief tot deze groene bezorgoplossing. De afgelopen periode is een pilot in Zwolle uitgevoerd waarbij Tielbeke de zendingen afgeeft bij de vestiging van Cycloon aan de rand van de stad. Vervolgens brengt de fietskoerier de zending naar de klant. Deze pilot tussen Teamtrans en Fietskoeriers.nl is ondersteund door Topsector Logistiek.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven