Nieuws

Smart Traffic wint Infratech Innovatieprijs

Ingenieursadviesbureau Sweco heeft met Smart Traffic de Infratech Innovatieprijs Cobouw Publieksprijs gewonnen. Het voorspellende systeem dat verkeerslichten veel slimmer aanstuurt, kreeg de meeste stemmen van vakgenoten en won zo de Publieksprijs.

Smart Traffic combineert data vanuit GPS systemen, lussen in de weg en camera’s. Het systeem analyseert deze data vervolgens in een real time verkeersmodel en voorspelt het verkeer. Smart Traffic berekent de optimale doorstroming en past de aansturing van de verkeerslichten hier op aan.

Smart Traffic zorgt voor minder CO2-uitstoot

Smart Traffic meet niet alleen het actuele verkeersaanbod, het werkt vooral voorspellend. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer en minder wachttijd voor weggebruikers, met als gevolg minder CO2-uitstoot. In september werd het systeem voor het eerst in gebruik genomen in Helmond. 

Toekomstbestendig systeem

Jeroen Brouwer, teammanager Mobility Solutions bij Sweco, zegt vereerd te zijn met de erkenning. “Dit is een enorme steun in onze rug voor de verdere ontwikkeling van Smart Traffic. We richten ons heel erg op de toekomst. We verzamelen nu al data en richten ons systeem zo in zodat we ook toekomstbestendig zijn. Dat we de wegbeheerders ook straks kunnen helpen als er bijvoorbeeld meer zelfrijdende voertuigen zijn."

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven