Nieuws

Metamorfose station Gorinchem

ProRail is begonnen met de verbouwing van station Gorinchem. Het station op de Merwedelingelijn krijgt een totale metamorfose waarbij de architectuur van het station wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke vorm. De gevel, het stationsrestaurant Loc 15 en de wachtruimte worden verbouwd. 

Metamorfose station Gorinchem

 

Transparante, open ruimte


De indeling van de stationshal verandert sterk. Er komt één grote, transparante, open ruimte, waardoor reizigers in de nieuwe wachtruimte gebruik kunnen maken van het restaurant. De wachtruimte krijgt grote zitelementen, die in de winter zijn verwarmd. Ten slotte krijgt de stationshal over de volledige oppervlakte een nieuwe vloer.
Tijdelijk mobiel stationsrestaurant

Comfortabel


Het verblijf op een station moet veilig en comfortabel zijn. De stationsinrichting speelt voor de sfeer op het station een cruciale rol. ProRail ontwikkelt stations die duurzaam, uitnodigend en comfortabel zijn, met volop aandacht voor de beleving van de reiziger. De verbouwing van station Gorinchem, gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, sluit goed aan bij de vernieuwingswerkzaamheden aan de Merwedelingelijn die al langer gaande zijn. Eind mei is de verbouwing afgerond.

Bron: ProRail

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel