Nieuws

Noord-Brabant herdenkt verkeersslachtoffers met 113 lege stoelen

De provincie Noord-Brabant staat op 18 november symbolisch stil bij de verkeersslachtoffers die in 2016 te betreuren waren. Tijdens de internationale dag van de herdenking van verkeersslachtoffers staan die dag 113 lege stoelen op het Kasteelplein in Breda.

‘Een stoel voor elk verkeersslachtoffer’ maakt de onveiligheid van het verkeer zichtbaar. Op de labels aan de stoelen staat basale informatie over het ongeval: leeftijd, geslacht, vervoermiddel en oorzaak.

 

Christophe van der Maat, gedeputeerde Mobiliteit van Noord-Brabant, en Boaz Adank, wethouder van de gemeente Breda, zijn op de bijeenkomst aanwezig en gaan in gesprek met nabestaanden en aanwezigen en vragen aandacht voor het belang van verkeersveiligheid. Ook het promoteam van NUL verkeersdoden Brabant is aanwezig. Zij gaan met voorbijgangers in gesprek over het verkeer, wat kun je zélf doen om je vellig in het verkeer te bewegen?

 

Ook in andere provincies wordt op deze manier stilgestaan bij verkeersslachtoffers tijdens de internationale herdenkingsdag. 

Deel dit artikel