Nieuws

Gratis stalling voor brommers

op station Zutphen Brom- en snorfietsers hebben bij station Zutphen een aparte, eigen stalling gekregen waar gratis geparkeerd kan worden. Er is in het monumentale stationsgebouw een eigen ruimte gemaakt voor deze categorie. De fietsenkelder onder het station is nu uitsluitend voorbehouden aan gewone fietsen. Voor gewone fietsen komen er circa honderd plaatsen bij.

Gratis stalling voor brommers


“Met deze extra bewaakte stalling voor brom- en snorfietsen bieden we samen met ProRail nog meer service aan de reiziger. Het feit dat er de eerste dag al zoveel gebruik van is gemaakt geeft aan dat de behoefte groot is”, aldus wethouder Patricia Withagen.
De nieuwe brom- en snorfietsstalling is ook bedoeld voor de zogenoemde buiten model fietsen met bijvoorbeeld een krat voorop. De bijzondere bewaakte stalling heeft een plek in het oude stationsgebouw uit 1952 gekregen. In totaal is er ruimte voor zeventig brommers. Er is een speciale coating op de vloer en extra ventilatie aangebracht. De stalling is deze week geopend.


Initiatief


De nieuwe stalling voor brommers wordt gefinancierd door de gemeente Zutphen en ProRail in het kader van het programma Ruimte voor de Fiets. In de oude situatie stonden bij station Zutphen de brommers in dezelfde fietsenkelder als de gewone fietsen. Deze situatie was niet ideaal. Zo moesten de brommerrijders met hun zwaardere voertuig de keldertrap op en af. Met de nieuwe stalling, die op de begane grond staat, hoeft dat niet meer.


Ruimte voor de Fiets


Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 360.000 en groeit de komende jaren naar ruim 400.000.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

</

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven