Nieuws

Arcadis heeft eerste whitepaper

Arcadis heeft primeur met eerste whitepaper Als aanvulling op de nieuwsberichten, project- en productbeschrijvingen, achtergrondartikelen en leveranciersinformatie introduceert Verkeer in Beeld Whitepapers. Dit zijn korte, krachtige documenten over één bepaald onderwerp waar lezers direct mee uit de voeten kunnen in hun dagelijkse werk.

Arcadis heeft eerste whitepaper

 

Eenvoudig te downloaden


Iedereen die de website van Verkeer in Beeld bezoekt, kan eenvoudig een of meerdere whitepapers downloaden. Na een snelle en korte procedure is aanmelden mogelijk, en zijn de documenten naar keuze te downloaden.

Besparen op borden


Arcadis heeft de primeur met de whitepaper ‘Besparen op borden’. Een interessant item, want het saneren van overbodige verkeersborden kan jaarlijks veel kosten besparen. Bovendien ontstaat hierdoor een rustiger en veiliger wegbeeld. In de whitepaper attendeert Arcadis op de belangrijkste aspecten van bordensanering. Om weggebruikers te informeren over hoe zij geacht worden zich te gedragen in het verkeer en om hen te waarschuwen voor mogelijke gevaren, worden verkeersborden en –tekens geplaatst. Steeds vaker wordt echter de vraag gesteld of er geen sprake is van een bordenwoud, waardoor de weggebruiker door de bomen het bos niet meer ziet. Door aanpassing van wegen en nieuwe functies worden namelijk vaak borden geplaatst zonder kritisch te kijken of dit echt noodzakelijk is. Bovendien wordt in nieuwe situaties het bestaande bordenbestand niet altijd opgeschoond.

Bordenwoud


Ongemerkt groeit er dan toch een soort van bordenwoud, met de bijkomende nadelen op het
gebied van verkeersveiligheid, kosten en openbare inrichting (onrustig straatbeeld). Zo vallen
borden die echt goed moeten worden gezien minder goed op als er in een bepaalde wegsituatie te veel borden zijn geplaatst. Bordensanering is dan wenselijk. Regelmatig inspecteren is de beste methode om wildgroei te voorkomen, maar door tijdgebrek blijft dit vaak achterwege. Arcadis heeft onder meer een handige checklist opgesteld om helder in kaart te brengen of er sprake is van overbodige borden.

Meer lezen? De volledige whitepaper is hier te downloaden. Naast het kennisdocument van Arcadis is een groot aantal andere whitepapers in ontwikkeling. Deze worden de komende periode online gezet.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel