Nieuws

Driejarige samenwerking tussen VVN en Uber

Ter bevordering van de verkeersveiligheid starten VVN en Uber een driejarige samenwerking. De samenwerking bestaat uit een aantal maatregelen en campagnes om de veiligheid op de weg te verbeteren.

In de komende maanden gaan VVN en Uber gezamenlijk campagnes opzetten die de verkeersveiligheid moeten bevorderen. De campagnes richten zich op zowel chauffeurs als koeriers die de Uber-app gebruiken, en is er daarnaast ook voor de overige verkeersdeelnemers. Daarnaast sluit Uber zich aan bij de Verkeersveiligheidcoalitie en tekent zij het convenant omtrent het veilig omgaan met apps in het verkeer.

Koeriers veilig over straat

Als eerste stap lanceert Uber Eats, een dochteronderneming van Uber, een 'Fiets veilig pakket' voor koeriers. Zo krijgen koeriers onder meer een set reflectoren, fietsverlichting, een fietsbel en een telefoonhouder wanneer zij die de Uber-app aan de slag gaan. Ook maakt Uber Eats een VVN-verkeersveiligheidscursus een verplicht onderdeel van het onboardingsprocess voor nieuwe koeriers. Daarbij zal Uber uitsluitend koeriers van 18 jaar en ouder aannemen.

Mooie concrete stappen

VVN-directeur Evert-Jan Hulshof is positief over de stappen die Uber zet ter verbetering van de verkeersveiligheid. "We zijn blij met het belang dat Uber hecht aan de verkeersveiligheid en de concrete stappen die Uber in zeer korte tijd zet als het gaat om het vergroten van het verkeersveiligheidsbesef bij de koeriers en chauffeurs. Het is een mooie basis om bij te dragen aan de missie van VVN 'Iedereen veilig over straat'."

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven