Nieuws

China legt spoorprojecten stil

China legt alle nieuwe spoorprojecten stil. De plannen worden opnieuw bekeken, na het ongeluk waarbij in juli veertig doden vielen. In de provincie Wenzhou botsten toen twee hogesnelheidstreinen tegen elkaar. Meerdere wagons vielen daarbij van een brug in een rivier.

China legt spoorprojecten stil


Verdoezelen


De trac├ęs worden de komende tijd extra gecontroleerd en de maximumsnelheid van de hogesnelheidstreinen gaat omlaag, van 350 naar 300 kilometer per uur. De Chinese regering krijgt veel kritiek omdat die zou proberen zaken te verdoezelen. Het is journalisten van staatsmedia verboden om de oorzaak van de ramp te onderzoeken. Critici zeggen bovendien dat de overheid waarschuwingen over de veiligheid zou negeren, omdat de bouw van het hsl-spoor geen vertraging mag oplopen.

Grootste netwerk


China bouwt al jaren aan het grootste hogesnelheidsnetwerk ter wereld. In de laatste vier jaar is al 8300 kilometer hsl-spoor aangelegd; in 2020 moet het netwerk ruim twee keer zo groot zijn. China ziet de aanleg van een hogesnelheidsnetwerk als een van zijn grootste prestigeprojecten. De regering zegt dat de stillegging van de spoorprojecten tijdelijk is. Wanneer er verder gebouwd wordt, is niet duidelijk.

Bron: NOS

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel