Nieuws

Zorgen om bereikbaarheid Nijmegen tijdens vierdaagse

“Ik maak me toch wel enige zorgen of de wandelaars, het publiek en andere mensen die naar Nijmegen willen komen, de stad wel kunnen bereiken. En dat ze ook op tijd aanwezig zijn bij de start,” zei Henny Sacker, marsleider van de vierdaagse.

Nijmeegse nieuwswebsite M7 meldt dat de marsleider zich zorgen maakt over de bereikbaarheid tijdens de 103de vierdaagse, van 16 tot en met 19 juli. 

 

In en rondom Nijmegen wordt aan de weg gewerkt, zoals onderhoudswerkzaamheden aan de Waalbrug. Van 13 tot en met 20 juli is er voor verkeer dat de stad in wil slechts één rijstrook beschikbaar. De andere strook stadinwaarts is alleen beschikbaar voor ov-bussen, pendelbussen van- en naar P+R Noord en hulpdiensten. Op dinsdag gaat de route van de vierdaagse over de Waalbrug. Daarom is er op dinsdag op de brug alleen een rijstrook beschikbaar voor hulpdiensten en ov. Het verkeer staduitwaarts heeft in de gehele periode 2 rijstroken ter beschikking. Ook is er ruimte voor fietsers en voetgangers in beide richtingen.

 

Ook Rijkswaterstaat is bezig met onderhoud van wegen in de regio, namelijk de A325 en N325, tussen Nijmegen en Arnhem. 

 

“Ik maak me toch wel enige zorgen of de wandelaars, het publiek en andere mensen die naar Nijmegen willen komen, de stad wel kunnen bereiken. En dat ze ook op tijd aanwezig zijn bij de start,” aldus Henny Sackers. 

De organisatie van de Nijmeegse vierdaagse geeft aan deelnemers via de website, social media en beeldschermen op de Wedren te informeren over de situatie op de Waalbrug.

 

Ook de eikenprocessierups is reden tot zorg. Er is geen garantie dat de nesten en de rupsen allemaal verwijderd zijn, hoewel de gemeente zich daar wel toe ingespannen heeft. Wandelaars zijn gewaarschuwd om rekening te houden met de rups, die vervelende jeukklachten kan veroorzaken. 

 

Deel dit artikel