Nieuws

CityFreighter CF1: volledig elektrische stadstruck

CityFreighter introduceert de CF1, een volledig elektrische truck bestemd voor stadsdistributie. De truck is deels door de Bedrijfswagengroep uit Roermond gebouwd.

CityFreighter is gevestigd in Californië. De oprichter en CEO van het bedrijf woont echter in Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens. Het prototype van de CityFreighter CF1 is gebouwd door de Bedrijfswagengroep uit Roermond. Het prototype is daarna naar de Amerikaanse vestiging van het bedrijf gevlogen. 

 

“We hebben heel wat felicitaties gekregen, tot aan mensen van Daimler USA aan toe. Het allermooiste was dat het Amerikaanse bedrijf XPO Sales, dat eerder al 100 stuks van de CF1 vooruit besteld had, op de stand tijdens de huldiging enthousiast ter plekke zijn order vergrootte naar 500 trucks.”, zegt Sieto van het Meer, vestigingsmanager bij Bedrijfswagengroep Roermond tegen TTM. 

 

De CF1 is volledig elektrisch. De truck is vooral geschikt voor stadsdistributie en daarmee aan emissieloze oplossing voor de last mile. De vormgeving is geinspireerd op de elektrische voertuigen van Tesla, tot aan de inrichting van de cabine aan toe: die is voorzien van een groot touchscreen. De actieradius is volgens het Roermondse bedrijf minimaal honderdvijftig kilomter in alle weersomstandigheden. CityFreighter wil eind dit jaar starten met serieproductie om de truck volgend jaar in de markt te kunnen zetten.

Deel dit artikel