Nieuws

Extra fietsroutes Amsterdam

Om de doorstroming en de bereikbaarheid van Amsterdam de vergroten, wil het college van Burgemeester en Wethouders in Amsterdam de komende jaren extra fietsroutes laten aanleggen.

Het gaat dan onder andere om fietsrouters over de Haarlemmerhouttuinen en een nieuwe fiets- en wandelroute van het Olympisch stadion naar Amstelveen, de zogenaamde Sportas-route. Ook zal de route vanaf het Mr Wisserplen neer het IJ verbeterd worden en onderzoekt het college de mogelijkheid van een tweede fiets/ov-ring.

“De aanleg van de Fiets/OV-ring van Oost naar West over de Sarphatistraat en Marnixstraat is in volle gang. Met het aanleggen van nieuwe routes kunnen we het fietsverkeer straks nóg beter spreiden en kan je prettiger en veiliger door de stad fietsen.”, aldus wethouder Sharon Dijksma (Verkeer & Vervoer).

Sportas

In plaats van de verschillende bestaande fietspaden die slecht op elkaar aansluiten komt er nu één rechtstreekse fietsroute, eeb wabdekoad en wordt het begin van de bestaande route bij het Haarlemmermeerstation beter zichtbaar. Fietsers hoeven straks niet meer langs de Amstelveense weg te fietsen en de forenzen uit Amstelveen en Aalsmeer kunnen sneller via een veilige route de stad bereiken.

 

Haarlemmerhouttuinen

Het college heeft besloten om een nieuwe fietsroute over de Haarlemmerhouttuinen aan te leggen. Brug 95 wordt afgebroken, het aantal rijstroken verminderd en er komt een nieuwe fietsbrug over het Westerkanaal naar het Westerpark.

Route Mr. Visserplein – Nieuwmarkt – IJ

De huidige route met veel kruisingen en het smalle fietspad kan de dagelijkse stroom fietsers niet goed aan. Een deel van de route rijden fiets en autoverkeer samen op de rijbaan. De komende tijd wordt onderzocht op welke manier de doorstroming op een veilige manier kan worden verbeterd.

Tweede fiets/ov-ring

Er wordt gekeken naar het aanleggen van een tweede fiets/OV-ring vanaf de Ceintuurbaan tot en met de Frederik Hendrikstraat. Dat betekent dat over deze hele route het autoverkeer zal afnemen. De komende tijd wordt onderzocht wat het effect hiervan is op de omliggende straten en wijken.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven