Nieuws

Maasfietsroute treedt toe tot het Europese fietsnetwerk EuroVelo

De maasfietsroute is sinds vorige week onderdeel van het Europese fietsnetwerk EuroVelo. De route loopt van Grand Est, in het noordoosten van Frankrijk, tot de monding van de maas in Hoek van Holland.

Met de toetreding krijgt de Maasfietsroute de naam EuroVelo 19. De Maasfietsroute is een internationale fietsroute langs de rivier de Maas. Deze ontspringt in de Franse Vogezen op het plateau van Langres. De Maasfietsroute start iets verderop in het Franse dorp Pouilly-en-Bassigny en gaat stroomafwaarts via Domremy-la-Pucelle en Verdun. Via Sedan gaat de route naar de Ardennen en de Belgische grens. Dan gaat de route langs Namen, Luik en het Vlaamse Limburg. In Nederland volgen het Rivierpark Maasvallei, het vestingstadje Grave en de Biesbosch. De route eindigt in Hoek van Holland.


Vrijdag 8 maart is de Maasfietsroute op de Toerisme Fiets Dag officieel aangekondigd als onderdeel van het Europese fietsnetwerk. Het initiatief voor deze route werd al in 2010 genomen toen de gemeenteraad van Venlo de mogelijkheden onderzocht voor fietsroutes langs de Maas. Het idee om een internationale Maasfietsroute te creëren werd in 2012 door 41 Nederlandse, Franse en Belgische partners gesteund. De route is 1152 kilometer lang en geschikt voor sportieve en recreatieve fietsers.

 

EuroVelo is opgericht in 1995. Het Europese fietsroutenetwerk verbind 16 hoogkwalitatieve lange afstand fietsroutes van meer dan 70.000 kilometer. Voor het eerst in drie jaar is er een nieuwe route toegevoegd aan het netwerk.Voor meer informatie over de fietsroute zie www.maasfietsroute.eu.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven