Nieuws

Aantal schadeclaims mannen en vrouwen vrijwel gelijk

Wie dacht dat vrouwen gevaarlijker op de weg zijn dan mannen, komt bedrogen uit, zo blijkt uit een onderzoek van verzekeringsvergelijkingssite HoyHoy. “Veel mensen denken dat vrouwen meer schade rijden, maar dat kunnen wij niet bevestigen. Het verschil in het aantal claims is minimaal”, vertelt woordvoerder Van Es.

Mannen vaak duurder uit

Hoewel het aantal schadeclaims bij mannen en vrouwen ongeveer gelijk is (vrouwen dienen 0,3 procent meer schades in dan mannen), zijn mannen vaak duurder voor hun verzekeraar. Gemiddeld claimen mannen 300 euro meer dan vrouwen. Het gemiddelde schadebedrag bij vrouwen is 2075 euro. Mannen rijden gemiddeld 2370 euro schade. 

Top 3 schades

Het grootste gedeelte van alle schadeclaims (24,8 procent) komt voort uit bijzondere manoeuvres. Ruitschades (18,2 procent) komen eveneens veel voor. Kop-staartbotsingen (16,2 procent) maken de top 3 meest voorkomende schades compleet.

Overlijdensrisico hoger bij mannen

Mannen overlijden vaker bij een verkeersongeval dan vrouwen. Per miljard gereden kilometer overleden 1,1 vrouw en 1,9 man, gemeten over de periode 2011-2015. Toch is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers de laatste jaren afgenomen en daarmee is het verkeer een stukje veiliger geworden.

Deel dit artikel