Nieuws

Verkeerscongestie gevisualiseerd in TomTom Traffic Centre

Het TomTom Traffic Centre in Amsterdam is geopend. In het Traffic Centre wordt het volledige portfolio van diensten van TomTom voor verkeersmanagement getoond en worden TomToms data gevisualiseerd in concrete inzichten, die kunnen helpen bij het verminderen van verkeerscongestie. Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, opende het centrum.

Het doel van het TomTom Traffic Centre is demonstreren hoe TomToms technologie kan helpen bij het creëren van slimmere steden en slimmere mobiliteit. Het maakt TomToms expertise in verkeersmanagement beschikbaar aan overheden, bedrijven, partners in de autoindustrie en andere stakeholders die zich bezig houden met de toekomst van mobiliteit.

 

450 miljoen GPS-navigatiesystemen

In het TomTom Traffic Centre is op verschillende beeldschermen van hoge resolutie te zien hoe GPS-data wordt omgezet naar up-to-date verkeersinformatie en gevisualiseerde ‘hotspots’ van verkeersopstoppingen. TomTom baseert zich hiervoor op de informatie van ruim 450 miljoen GPS-navigatiesystemen wereldwijd. Overheden kunnen de up-to-date verkeersinformatie uit het centrum direct delen met automobilisten via TomToms communicatieplatform.

 

Het TomTom Traffic Centre bevindt zich in een speciale ruimte in het hoofdkantoor van TomTom in Amsterdam en is daarmee de fysieke ondersteuning van TomTom City, een onlangs gelanceerd verkeersmanagementplatform dat overheden, inwoners en professionals up-to-date verkeersinformatie biedt over meer dan honderd steden wereldwijd. 

Deel dit artikel