Nieuws

Jongeren kansrijke groep voor MaaS

Uit een nieuwe publicatie van het het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid blijkt dat jongeren, mensen uit hogere sociaaleconomische klassen, mensen met meerdere vliegreizen per jaar en frequente gebruikers van het openbaar vervoer de meest kansrijke groepen zijn om Mobility as a Service te gebruiken.

Behalve deze groepen blijken ook mensen die regelmatig recreatieve uitstapjes maken, zoals een bezoek aan café en restaurant of een dagje uit, kansrijk. De studie is uitgevoerd door het KiM in opdracht van het MaaS-team van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Maas Potentie Index

Het KiM denkt dat de eerste gebruikers van MaaS zich vaker dan gemiddeld en over langere afstand verplaatsen. Ov-gebruik kan onder deze early adopters wel afnemen, omdat deze groep al relatief veel gebruik maakt van het openbaar vervoer en andere opties dankzij MaaS gemakkelijker beschikbaar zijn. Het Kennisinstituut ontwikkelde de Maas Potentie Index. Voor het onderzoek vulden deelnemers aan het Mobiliteitspanel Nederland (MPN) een vragenlijst met stellingen en vragen over deze indicatoren in.

 

Lees hier meer. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven