Nieuws

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland organiseert e-bike Probeeractie

Forenzen op de elektrische fiets stijgt in populariteit. Om te ervaren hoe het is om met een elektrische fiets naar het werk te gaan, organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland ook dit jaar een e-bike Probeeractie. Medewerkers die nu met de auto reizen, kunnen een week lang (van vrijdag tot donderdag) een e-bike uitproberen.

Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland: “De Ga3.0 Probeeractie is succesvol omdat het mensen die aarzelen de gelegenheid biedt om zonder kosten en gedoe een aantal dagen te ervaren hoe het is om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Want iedereen kan wel zeggen dat een e-bike zo geweldig is, maar is dat ook echt zo? Onze actie geeft je het antwoord. De afgelopen jaren hebben we ruim 500 medewerkers op de fiets naar het werk gekregen. Het leukste zijn de reacties van de deelnemers na afloop. De een nog positiever dan de ander. Bij 81% is het reizen met de e-bike goed tot uitstekend bevallen. 53% is van plan een e-bike aan te schaffen en 46% wil vaker naar het werk gaan fietsen. Andere reacties waren dat fietsen fitter maakt, bijdraagt aan duurzaamheid en dat je met de fiets geen hoge parkeerkosten hebt.” 

Automobilisten

De komende jaren vinden in de Randstad veel werkzaamheden aan wegen, bruggen en tunnels plaats. Met een actieradius van meer dan vijftien kilometer is een prima om vertragingen te omzeilen. Automobilisten die de e-bike naar het werk willen proberen, kunnen terecht op www.ga3punt0.nl.

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven