Nieuws

Patent voor supersnelle autobatterij

Het Israëlische bedrijf StoreDot werk al enkele jaren een superbatterij voor elektrische auto’s, die in 5 tot 10 minuten kan opladen. Vorige week krijg het bedrijf een patent toegewezen.

De Israëlische startup begon oorspronkelijk met het ontwikkelen van batterijen voor mobiele telefoons, die na minder dan een minuut weer vol zijn geladen. Deze moet in dit jaar op de markt komen. Afgelopen juni kwam daar een batterij voor een elektrische scooter bij, die na vijf minuten was volgeladen. Het betrof hier een proef, maar deze batterij moet in 2021 op de markt komen.

 

 

Maar het einddoel blijft: een batterij voor een elektrische auto ontwikkelen. En daar is het bedrijf ook mee bezig. Begin januari kreeg het Israëlische bedrijf hiervoor een patent toegewezen, zo valt op de Amerikaanse database Justia te lezen.

 

StoreDot, waar zowel BP, Samsung als Daimler flink in hebben geïnvesteerd, gebruikt lithium-ion batterijen waarin geen grafiet wordt gebruik. De koolstof-anoden van gewonen li-ion batterijen worden vervangen door metalen als silicum in combinatie met organische verbindingen. De batterijen bevatten minder lithium, maar meer germanium en tin dan reguliere Li-ion. Ook treedt minder snelle slijtage van de batterijen op.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven