Nieuws

Amsterdamse pilot 'Ping if you Care' resulteert in maatregelen

De gemeente Amsterdam gaat gerichte maatregelen treffen naar aanleiding van de resultaten uit de fietspilot 'Ping if you Care'.

In Amsterdam is in 2019 de pilot 'Ping if you Care' gehouden. Deelnemers aan de pilot kregen een knop op hun fiets gemonteerd, waarmee ze konden 'pingen' bij onwenselijke verkeerssituaties. Ook juist opvallend positieve situaties konden gedeeld worden. In totaal werden bijna 31.000 'pings' uitgedeeld. 

 

De gemeente Amsterdam gaat de resultaten uit de pilot nu gebruiken om gerichte maatregelen te nemen. Zo zijn op plekken waar veel vertraging ontstond door lange wachttijden bij verkeerslichten de verkeersregelinstallaties anders afgesteld. Dit zijn de verkeerslichten bij de kruising van de Haarlemmerweg en de Admiraal de Ruyterweg, bij de Berlagebrug en op de Amsteldijk.

 

Ook het wegdek wordt op enkele plekken aangepakt en smalle fietspaden worden verbreed. Dit gaat dan om de plekken Meer en Vaart en op de Burgermeester Röellstraat, de Weesperzijde van de Torontobrug tot aan de Ringvaart en op de Plantage Middenlaan. 

 

Ook informatie over plaatsen waar veel tegen de richting in gefietst werd, zoals op de Jodenbreestraat, de Museumbrug en de Prins Hendrikkade, zal worden meegenomen. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven