Nieuws

Grote Marktstraat in Den Haag twee weekenden voetgangersgebied

De Haagse Grote Marktstraat is normaliter een drukke straat, waar het winkelend publiek de weg moet delen met fietsers. In de twee weekenden voor kerst is het gebied echter afgesloten voor fietsverkeer, om zo de voetganger meer ruimte te geven.

Om prettig winkelen in de aanloop naar kerst en nieuwjaar mogelijk te maken, is de Grote Markstraat in de weekenden van 14 tot en met 16 december en va n21 tot en met 23 december alleen toegankelijk voor voetgangers. De maatregel is van kracht tussen 12:00 en 21:00. Laden en lossen is nog wel toegestaan. De gemeente zet tijdens de bewuste weekenden de straat af met hekken. Fietsers kunnen hun rijwiel stallen buiten de straat, gratis en bewaakt bij 4 fietsenstallingen in de buurt: aan de Grote Markt, de Voldersgracht, de Kranestraat en onder het stadhuis. 
 
"We zijn blij dat het gelukt is om in aanloop naar de feestdagen een veilig en gastvrij winkelhart te creëren. Met deze actie komen we tegemoet aan de wens van winkeliers en winkelend publiek om in december al die extra mensen die de binnenstad bezoeken om hun inkopen te doen, de ruimte te geven.", aldus Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit en Buitenruimte).
 

Deel dit artikel