Nieuws

Gratis telefoonhouders voor maaltijdbezorgers

Deliveroo heeft 213 telefoonhouders beschikbaar gesteld aan bezorgers. De houder wordt aan het stuur bevestigd, waardoor bezorgers alvast voldoen aan het besluit van minister Van Nieuwenhuizen (IenW) om handheld telefoongebruik tijdens het fietsen vanaf juli 2019 te verbieden.

Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “Smartphonegebruik mag geen gevolgen hebben voor de veiligheid van de bezorgers waar wij mee samenwerken. Wij willen met het beschikbaar stellen van de smartphonehouders bijdragen aan de veiligheid van bezorgers en die van medeweggebruikers.” Deliveroo geeft aan dat eerst alleen in Nederland de smartphonehouders beschikbaar worden gesteld.

De Fietsersbond onderschrijft de versterkte aanpak van verkeersveiligheid en is blij met de actie van Deliveroo. Saskia Kruit, directeur van de Fietsersbond: “We zijn enthousiast dat Deliveroo telefoonhouders biedt aan bezorgers, zodat zij nu al aan het aankomende wettelijke verbod kunnen voldoen. Met de smartphonehouders kunnen zij hun telefoon op een veilige manier gebruiken bij het werk op de fiets.”

Kennis van verkeersveiligheid 

Alle bezorgers, de meeste gebruiken een fiets of e-bike tijdens de werkzaamheden, krijgen informatie over de voedsel- en warenwet en de verkeersveiligheid voordat ze mogen beginnen. Naast het aanbieden van smartphonehouders gaat Deliveroo ook extra tips formuleren die de verkeersvaardigheid en veiligheid van bezorgers verbeteren. Daar wordt meer specifieke informatie over verkeersvaardigheid aan toegevoegd, over het werken als bezorger in het drukke Nederlandse verkeer. Bijvoorbeeld over specifieke fietsomstandigheden in de steden of waar een bezorger de fiets het beste kan plaatsen als er gewacht wordt bij een restaurant.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven