Nieuws

Unie van Vrijwilligers zoekt FietsMaatjes

Jongeren die op de fiets een tochtje maken met ouderen die dat zelf niet meer kunnen, dat is het principe van FietsMaatje. De tochten worden gemaakt met elektrische duofietsen. Er kunnen zich nog steeds vrijwilligers aanmelden.

FietsMaatjes is een initiatief van de Unie van Vrijwilligers, schrijft gemeente Rotterdam op haar website. Op de duofiets van FietsMaatje zitten de jongere en oudere naast elkaar. Het is mogelijk voor de oudere om mee te trappen, maar niet noodzakelijk. Doordat de fiets is voorzien van elektrische trapondersteuning is het tevens ook voor de jongere zeer gemakkelijk om de fiets voort te laten bewegen.

Zelf kiezen

Het project FietsMaatjes is erg flexibel. Zo kan de jongere zelf bepalen hoe vaak en wanneer hij of zij wil fietsen. Het project is onderdeel van het initiatief Rotterdamse Helden, dat zich specifiek richt op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Het idee is dat jongeren met dit soort initiatieven zien hoe waardevol het doen van vrijwilligerswerk is. Rotterdamse Helden is door het kabinet geselecteerd als proeftuin voor maatschappelijke diensttijd voor jongeren. 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven