Nieuws

Rover ontvangt 40 klachten over ov-net Amsterdam

De bussen zijn te klein en hebben een te lage frequentie. Het nieuwe station Noord mist voorzieningen zoals een wc en roltrap. Een greep uit de veertig klachten die reizigersverenging Rover ontving over het vernieuwde ov-net in Amsterdam.

De reizigersvereniging deed een aantal weken geleden een oproep aan reizigers om ervaringen met het vernieuwde ov-net in de hoofdstad te delen. De meeste klachten ontving Rover vanuit Amsterdam-Noord en omliggende plaatsen als Purmerend. Reizigers missen vooral een directe aansluiting op Amsterdam Centraal. “Er is geen directe buslijn meer richting Amsterdam Centraal vanuit het noorden van de stad. Vanuit Purmerend moeten reizigers nu soms twee keer overstappen om op de plaats van bestemming te komen”, aldus een woordvoerder van Rover. De verschillende buslijnen rijden nu niet verder dan station Noord, waarna reizigers de metro nemen naar het centraal station.

Overvolle bussen

De bussen door de verschillende buurten in het noorden van Amsterdam zitten overvol, mede door de kleinere capaciteit. Amsterdamse vervoerbedrijf GVB erkent het probleem: “Op de buslijnen 34 en 35 viel het op dat deze soms erg vol waren”, staat in een persverklaring. “We blijven de komende tijd dit zorgvuldig volgen hoe vaak en op welke tijden deze buslijnen het zwaarst belast worden zodat we passende maatregelen kunnen nemen wanneer dit nodig is.”

Voorzieningen missen op station Noord

Naast klachten over de verschillende buslijnen, ontving Rover ook opmerkingen over station Noord waarbij de term ‘Spartaanse uitrusting’ viel. “Reizigers missen voorzieningen. Vooral toiletten en een roltrap”, zo klinkt het vanuit Rover. De reizigersvereniging gaat de komende weken met GVB om tafel om de verschillende klachten van reizigers te bespreken. GVB is blij met de eerste week van de Noord/Zuidlijn. Het aantal verstoringen bleef beperkt. In totaal viel 0,7 procent van de ritten uit in de eerste week. “Terugkijkend zijn we blij en tevreden met de prestaties van de Noord/Zuidlijn tijdens de eerste week”, aldus GVB. 

Heeft Rover dan helemaal geen positieve reacties ontvangen over het vernieuwde Amsterdamse OV-netwerk? Woordvoerder: “Ja van één persoon die metrolijn 52 een prachtige lijn vindt.”

Deel dit artikel