Nieuws

NS herziet kortingskaarten

De Nederlandse Spoorwegen vervangen de huidige Voordeelurenkaart, die reizigers buiten de ochtendspits recht geeft op veertig procent korting, door verschillende passen met wisselende kortingrechten.

NS herziet kortingskaarten

 

Voordelige daluren


De spoorwegen willen straks vijf verschillende abonnementsvormen gaan aanbieden. Reizen in de daluren moet aantrekkelijker worden en wordt dus goedkoper. De verwachting is dat de nieuwe abonnementen vanaf 1 augustus in de verkoop gaan. de huidige Voordeelurenkaart zal verdwijnen. Die kaart geeft reizigers nu nog veertig procent korting na negen uur 's ochtends, dus ook tijdens de avondspits. Dat gaat veranderen. Een dalurenabonnement geeft reizigers straks korting tussen negen uur 's ochtends en vier uur 's middags.

Adviesaanvraag


De NS denken met de neiuwe abonnementsvormen in te spelen op de steeds flexibeler werkuren in Nederland. Of de plannen van de NS doorgang vinden is nog niet helemaal zeker. De spoorwegen hebben een adviesaanvraag neergelegd bij verschillende consumenten- en reizigersorganisaties.

Terug naar overzicht nieuws >>>

Deel dit artikel