Nieuws

Groningers voor investering in snelfietspaden

In het kader van de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten belicht RTV-Noord de belangrijkste thema’s voor de provincie Groningen. Aan Groningers is de vraag gesteld of ze liever meer investeringen in fietsfietspaden willen zien, zelfs als dat ten koste gaat van investeringen gericht op de automobilist.

Hoe denken Groningers en de partijen over snelfietspaden en autowegen? Uit de enquête blijkt  dat de meerderheid van de Groningers graag meer investeringen in (snel)fietspaden ziet. 51,3 procent is voor, 30,8 is tegen en de overige ondervraagden hebben neutraal geantwoord. 

Partijen 

Bij de politieke partijen zelf is echter meer verdeeldheid. GroenLinks, D66, ChristenUnie, PvdD, PvdA, SP, 50 Plus en DENK geven duidelijk aan te willen investeren in fietsinfrastructuur en Groningen nog beter bereikbaar te maken met zowel de fiets als het OV.

VVD en Groninger Belang zijn meer gekant tegen de stelling en willen vooral de noodzakelijke investeringen doen en zich niet enkel richten op de fietser. De overige partijen stellen zich neutraal op maar geven allen aan wel te willen investeren in fietsinfrastructuur, maar niet noodzakelijkerwijs ten koste van overige investeringen.

Bekijk hier het artikel van RTV Noord 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven