Nieuws

Gents steegjesplan volop aan de gang

De eerste steegjes uit het zogeheten Gentse steegjesplan zijn klaar. Eind september moeten 13 van de 20 steegjes opnieuw aangelegd zijn.

Na een proefproject in de Werregarenstraat, die doorgaans ook wel het Graffitistraatje genoemd wordt, startte Stad Gent in september met de uitvoering van het steegjesplan. In twee jaar tijd worden 20 steegjes en smalle straten in het stadscentrum opnieuw aangelegd. De eerste vijf steegjes (fase 1) zijn bijna klaar en tegen eind september moet de teller op 13 staan (fase 2). In de laatste fase worden nog eens drie steegjes heraangelegd.
Het plan

In 2016 selecteerde Stad Gent 20 steegjes en smalle straten die in aanmerking kwamen voor een volledige heraanleg. Deze heraanleg is inclusief nieuwe rioleringen en nutsleidingen. De steegjes vormen vaak een fijne doorsteek voor fietsers en een aangename toegang tot woningen. Een slecht wegdek werkt hier echter niet aan mee en zorgt juist voor een slechte toegankelijkheid en ergernis bij bewoners en gebruikers.Via het steegjesplan worden deze steegjes en straten versneld aangepakt.


De Koolsteeg tijdens de werkzaamheden.

De steegjes worden per 3 tot 5 gebundeld, aan een aannemer gekoppeld en in fases uitgevoerd. Uit de testcase met het Graffitistraatje werden vijf lessen gehaald en er werd een aannemer gezocht voor een eerste pakket van vijf straatjes en steegjes. Op 23 april starten de werken van fase 2. 

 Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel