Nieuws

BouwCirculair 1 van 2019 is uit!

Het eerste nummer van Bouw Circulair van dit jaar is weer uit. Dit nummer richt zich onder meer op ketensamenwerking.

In het openingsinterview van deze editie wijst Sjoerd Kloetstra (Cementbouw Recycling) onder andere op de noodzaak van regionale infrastructuur op het vlak van circulariteit en duurzaamheid. 

Den Haag benadrukt in dit nummer de noodzaak van ketensamenwerking. De gemeente ziet zo'n keten waarin opdrachtgevers, leveranciers en stakeholders in een open en transparante setting met elkaar samenwerken, als belangrijk instrument om de torenhoge ambities van het Betonakkoord waar te maken. 


Dat de residentie al aardig op weg is met de transitie van een lineaire naar een circulaire economie werd bevestigd tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres, dat plaatsvond op 14 februari in Leeuwarden. Aan het eind van het plenaire ochtendprogramma werden de Duurzaam Bouwen Awards in vier verschillende categorieën uitgereikt. Een van die categorieën is 'Duurzame Gemeenten'. Den Haag, samen genomineerd met Tilburg en Utrecht, werd door Amersfoort nipt voorbij gestreefd. 


Tal van interessante onderwerpen verder in deze editie van BouwCirculair. Lees bijvoorbeeld het inspirerende artikel over de Bitumen dakbaan, de biobased proeftuin in Noord-Holland en Infratech als graadmeter van circulariteit. Geïnteresseed? Lees dan hier het hele magazineDit artikel komt uit BouwCirculair

Deel dit artikel