Nieuws

Fietsspiraal station Leuven niet voor 2019

Het is de NMBS nog niet gelukt een nieuwe aannemer te vinden voor de laatste werken aan de fietsspiraal bij station Leuven. De ingebruikname gaat daarmee niet lukken voor het eind van 2018.

De deadline voor de oplevering van de spiraal stond oorspronkelijk gepland voor januari 2018, schrijft Het Laatste Nieuws. Sindsdien is de deadline meerdere malen opgeschoven. De eerste keer werd het opgeschoven vanwege een constructiefout in Polen, waarna het nogmaals werd opgeschoven vanwege het faillissement van een aannemer. De NMBS is sinds augustus op zoek naar een nieuwe aannemer, wat nog niet wil vlotten.

Wat moet er nog gebeuren?

Concreet gaat het om het plaatsen van een tussenstuk binnen de fietsbrug. Tevens moeten de openbare toiletten daar nog worden afgewerkt. De stad Leuven heeft in totaal 1.9 miljoen euro in het project geïnvesteerd. De fietsspiraal zelf kost 1.4 miljoen euro. De andere 500.000 euro is gereserveerd voor aanpassingswerken.

De fietsspiraal zelf

De fietsspiraal heeft een hellingspercentage van gemiddeld vier procent, een lengte van 145 meter en een breedte van 3.5 meter en overwint hiermee een hoogteverschil van circa zes meter. Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven