Nieuws

Fietsen in Zuid-Limburg op de agenda

In Zuid-Limburg wordt minder gefietst dan in de rest van Nederland. Het project ‘Op de Pedalen’ moet daar verandering in brengen. Op de Pedalen is een initiatief van Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Gemeente Maastricht, Gemeente Sittard-Geleen en Maastricht Bereikbaar.

“Uit diverse onderzoeken blijkt dat hier in het zuiden minder wordt gefietst dan in de rest van ons land. En dat terwijl fietsen zoveel doelen dient: het is leuk, je wordt er gezonder én gelukkiger van en je draagt ook nog eens bij aan een prettigere leefomgeving en een schoner klimaat. Onze fiets is zo gewoon, maar óók bijzonder” aldus gedeputeerde Geurts.

Duurzaam en gezond Zuid-Limburg

Kortom, fietsen is een van de oplossingen in de transitie naar een duurzaam en gezond Zuid-Limburg. Op de Pedalen lanceert voor het einde van het jaar een online én offline platform dat mensen bewustmaakt van de betekenis van fietsen.

Tijdens de kick-off van Op de Pedalen zijn betrokkenen, onder wie beleidsmakers, wetenschappers en ondernemers, op de hoogte gebracht van dit initiatief. Gezamenlijk wordt nu verder gewerkt aan de ontwikkeling van Op de Pedalen. Eind dit jaar zal het online platform van Op de Pedalen in de lucht zijn.

In Limburg geloven ze in mobiliteit zonder grenzen. De provincie wil inspelen op nieuwe ontwikkelingen die reizen duurzamer, veiliger en prettiger maken. Op de Pedalen is daar een voorbeeld van. 

Deel dit artikel