Nieuws

Eurostar lanceert virtual reality in de trein

Vanaf vandaag kunnen reizigers door de Kanaaltunnel in Londen gebruik maken van een virtual reality-ervaring. Eurostar mikt met deze actie vooral op kinderen.

De ‘Eurostar Odyssey’ wordt tijdens de piekperiodes in de zomer uitgedeeld aan gezinnen. "Terwijl reizigers met hoge snelheid onder het Kanaal door zoeven, kunnen ze voor het eerst de verborgen diepten van de zeebodem ontdekken in een virtuele wereld vol zeedieren, gezonken schatten en mysterieuze schepen", schrijft de vervoerder die vanaf december ook een dienst aanbiedt tussen Amsterdam en Londen.

 

Het avontuur is beschikbaar in het Nederlands, Engels of Frans op het gratis entertainmentkanaal van Eurostar. Reizigers kunnen inloggen met hun iPhone of Android-apparaat en meteen in de ontdekkingstocht duiken. Rechtstreeks op hun smartphone of via de kijker zien reizigers het dak van de virtuele trein in een glazen plafond veranderen en komt de onderwaterwereld rond de trein tevoorschijn.

 

Volgens Eurostar vragen reizigers vragen vaak of ze de vissen kunnen zien wanneer ze door de Kanaaltunnel reizen. Eurostar Odyssey is beschikbaar in alle nieuwe e320- treinen en gerenoveerde e300-treinen op het traject tussen Londen en Brussel, Lille, Parijs, Lyon en Zuid-Frankrijk. Ook in de treinen naar Amsterdam zal de dienst beschikbaar zijn, aldus Eurostar.

 

 


Deel dit artikel