Nieuws

Fietspad van één vluchtheuvel lang weer opgeheven

In de gemeente Haaksbergen is het ‘kortste fietspad van Nederland’ na een krappe week opgedoekt. De verkeersborden G11 en G12 zijn weer weggehaald, omdat het voor veel verwarring zorgde. Een gemeentewoordvoerster laat weten dat de middengeleider wel blijft liggen.

Volgens de woordvoerster waren de borden bedoeld om te voorkomen dat auto’s het stukje weg in zouden rijden. het zorgde daarentegen voor veel verwarring. Een foto ging vervolgens viral via Facebook en leverde honderden reacties op.


Na een krappe week besloot de gemeente Haaksbergen de verkeersborden weer te verwijderen. We willen het kleine fietspad doortrekken naar het in aanbouw zijnde bedrijventerrein. Vooruitlopend daarop  hadden we de borden alvast geplaatst”, zegt de woordvoerster.


Nu de borden zijn weggehaald, volstaat de middengeleider. “Daardoor kunnen er geen auto’s langs.” De situatie blijft voorlopig zo. Zodra het bedrijventerrein af is, zal het mini-fietspad worden doorgetrokken en wordt de situatie opnieuw beoordeeld. “Een datum daarvoor is nog niet in zicht."

Deel dit artikel