Nieuws

Fietspad afsluitdijk drie jaar afgesloten

Het fietspad op de afsluitdijk is van 1 april 2019 tot 1 april 2022 afgesloten in verband met de versterking van de dijk. Voor voetgangers, fietsers en bromfietsers wordt vervangend vervoer geregeld.

De afsluiting is nodig om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren. Tussen april en juni is het fietspad tussen Den Oever en Breezanddijk afgesloten, tussen juni en december tussen Den Oever en Kornwerderzand en tussen december en januari tussen Den Oever en Breezanddijk.

Fietsbus

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens de afsluiting van het fietspad kosteloos gebruik maken van een fietsbus. De fietsbus is ook geschikt voor fietsen en bromfietsen en rijdt eens per uur. Per bus kunnen ongeveer 15 fietsen en 25 personen worden vervoerd. De dienstregeling zal voor 1 april bekend worden gemaakt, net als de exacte locaties van de haltes. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit de bouw van extra spuisluizen, pompen en de renovatie van de dammen bij Den Oever, het aanbrengen van nieuwe bekleding over de hele dijk en de renovatie van de spuicomplexen en fietsbruggen. Tegelijkertijd werkt Windpark Fryslân aan de bekabeling van een windmolenpark in het IJsselmeer bij Breezanddijk.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven