Nieuws

Duurzame mobiliteit door Deventer ziekenhuis

Het netwerk van Schone Mobiliteit van de Cleantech Regio groeit iedere week. Deventer ziekenhuis besloot op 7 december ook aan te sluiten. Milieucoördinator Gea Wijn zette een handtekening names het ziekenhuis. Samen met andere bedrijven zet de zorginstelling zich in voor een bereikbare en schone regio.

Het doel is om de bereikbaarheid te vergroten en de CO2-uitstoot te verlagen. Om deze doelen te realiseren neemt het ziekenhuis een aantal maatregelen. Het ziekenhuis zet zich in om restafval van medicijnen te verminderen, ook wil het ziekenhuis overstappen op duurzaam vervoer. 

 

“Het is belangrijk dat een zorginstelling goed bereikbaar is. Voor patiënten en bezoekers, maar ook voor medewerkers en leveranciers”, aldus Gea Wijn. Om de mobiliteit rondom de zorginstelling te kunnen verduurzamen moet het ziekenhuis maatregelen gaan treffen. “Zo vervangen we ons eigen wagenpark door auto’s in de milieuklasse A. Ook werken we samen met fietskoeriers om goederen van/naar het ziekenhuis te krijgen. Verder stimuleren we medewerkers meer dan ooit om zelf met de fiets of het OV naar hun werk te komen."

Voordelen

Netwerkpartners profiteren van diverse voordelen. Bedrijven in het mkb komen in aanmerking voor de Mobiliteitskaart, met tien maatregelen voor schoner en slimmer vervoer. Daarnaast kun je een bijdrage van 100 tot 1.000 euro krijgen voor maximaal 5 acties. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven