Nieuws

Award voor parkeergarage Bergoss

De nieuwe parkeergarage Bergoss in het centrum van Oss (Oostwal 177) heeft de European Standard Parking Award (ESPA) gewonnen. Alleen parkeergarages die aan hoge kwaliteitseisen voldoen ontvangen deze Award.

Award voor parkeergarage Bergoss

 

Op 16 december zal wethouder Jules Iding in de parkeergarage de Award ontvangen uit handen van de heer Brugmans, voorzitter van Vexpan, branche-organisatie van parkeerexploitanten. De Award bestaat uit een bord dat in de garage kan worden opgehangen.

Bergoss


Parkeergarage Bergoss werd in september officieel in gebruik genomen. De garage biedt ruimte aan 270 auto’s en tijdens de openingstijden is altijd een garagebeheerder aanwezig. Het tarief is € 1,30 per uur met een maximum van € 4,80 per dag.

ESPA


De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist. Na het verstrekken van de award worden de garages tweejaarlijks getoetst om te zien of de kwaliteit nog aan de criteria voldoet. De ESPA wordt in Nederland uitgereikt door Vexpan.

Criteria


De parkeergarage krijgt punten per onderdeel waarop de garage beoordeeld wordt. Om in aanmerking te komen voor de award, moet een minimaal voorgeschreven aantal van 115 punten worden behaald op elementen als verlichting, in-/uitgang voor de auto, parkeervloer, voetgangersroutes, veiligheid, algemene voorwaarden, kwaliteit en bonuspunten op diverse onderdelen. Garagemanagers of -eigenaren kunnen een ESPA-toetsing zelf aanvragen.

Klik hier voor de checklist, het aanmeldingsformulier, of voor de lijst met ESPA parkeergarages in Nederland.


 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven