Nieuws

'Gerecyclde' Gevlebrug op bestemming geplaatst

De Gevlebrug is op de definitieve locatie aan de overzijde van het IJ geplaatst. De brug deed tot 2002 dienst tussen het Centraal Station Amsterdam en IJburg. De brug is nu onderdeel van één van de ontsluitingswegen van de Amsterdamse wijk Houthavens.

Op acht november is de brug verplaatst van Damen Shiprepair Amsterdam naar de overkant van het IJ. Daar is de brug geplaatst op de definiteve locatie, op één van de ontsluitingswegen van de nieuwe wijk Houthavens. De brug stamt oorspronkelijk uit 1930. 

Trams

De hefbrug deed tot 2002 dienst ten oosten van het Centraal Station. De brug bleek echter niet bestand tegen het gewicht van de trams naar IJburg en is vervolgens vervangen.
De Gevlebrug is een tijd lang ingezet op het Noorderhoofd, een gebied in de Haven van Amsterdam. Daarna is de brug gerestaureerd, om nu opnieuw ingezet te worden.
 

Vervoer

De brug is in zijn gehaal vanuit de fabricagehal naar de kade gereden door middel van een bijzonder transport. Eenmaal op de kade is de brug op en ponton geplaatst en naar de overkant van het IJ gevaren. Bij de wijk Houthavens is de brug weer op land gereden, om daar op de juiste plek gezet te worden.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven