Nieuws

ALD Automotive test MaaS-app

ALD Automotive start een test met de MaaS-app ALD Move. De app geeft medewerkers gepersonaliseerd reisadvies en stimuleert de keuze voor duurzamer vervoer.

De app moet leaserijders helpen het dagelijkse woon-werkverker efficiënter in te richten door meer inzicht te geven in de keuzes die de werknemer heeft om op het werk te komen. De app heet ALD move en is een mobiliteitsassistent, die dagelijks een persoonlijk reisadvies geeft. Daarbij baseert de app zich op de agenda van de gebruiker, realtime informatie en voorspellende analyses.

Chatbot

De app is voorzien van een chatbot die gebruikmaakt van machine learning, voor het oplossen van agendaproblemen zoals ontbrekende adressen of overlappende afspraken.
ALD zal de app de komende maanden testen onder honderd gebruikers.

 
Extra stimulans

ALD move geeft door de koppeling met een mobiliteitskaart toegang tot aanvullende mobiliteitsoplossingen zoals het openbaar vervoer en autodeeldiensten. De app kan ook gekoppeld worden aan een incentive-programma. Medewerkers die slimme mobiliteitskeuzes maken, zoals het gebruik van een e-bike of elektrische auto bouwen credits op. Bedrijven kunnen hun medewerkers zo nog beter stimuleren slimme en duurzame mobiliteitskeuzes te maken.
 

Deel dit artikel