Nieuws

2,3 miljoen voor verbetering treinverbinding Haarlem-Zandvoort

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) investeert 2,3 miljoen euro in het verbeteren van de treinverbinding tussen Haarlem en Zandvoort.

Het bedrag zal worden besteed aan de energievoorziening voor het spoor en om de overwegveiligheid te garanderen. Het ministerie van IenW, de provincie Noord-Holland en de gemeente Zandvoort dragen ieder 2,3 miljoen euro bij, de Vervoerregio Amsterdam doet een investering van 6 ton. De betrokken partijen hebben een akkoord gesloten over de investeringen. 


Dankzij de investeringen moet de capaciteit van het spoor van en naar Zandvoort flink omhoog. Volgend jaar moeten er tien treinen per uur over het spoor kunnen rijden. Op dit moment rijden er twee treinen per uur over het traject en ligt de maximale capaciteit op vier treinen per uur. Dat is onvoldoende voor de 50.000 treinreizigers die de NS verwacht te vervoeren in de dagen rond de Grand Prix. De NS stelt dat er twaalf treinen per uur nodig zijn om aan de vraag te kunnen voldoen. 

 

De Grand Prix van Zandvoort staat voor 3 mei 2020 op de kalender. 

 

Het nieuws over de investeringen valt samen met het nieuws dat Stichting Duinbehoud, samen met andere natuurorganisaties, aankodigen naar de rechter te stappen. De milieuclubs eisen in een kort geding een verbod op de werkzaamheden rond het circuit, vanwege het risico op onherstelbare natuurschade. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven