Nieuws

31.000 pings in Amsterdams fietsproject 'Ping if you Care'

700 Amsterdamse fietsers deden mee met het project 'Ping if you Care'. Met een knop die op de fiets was gemonteerd konden de deelnemers 'pingen' bij een situatie die ze op de fiets tegenkwamen.

De situaties konden worden onderverdeeld in categorieën zoals infrastructuur, snelheid, gedrag of luchtkwaliteit. Het kon zowel om negatieve als positieve ervaringen gaan. Tijdens de proef zijn tot nu toe 31.000 situaties met een ping gemeld. 

De meeste resultaten betrof de catergorie 'oncomfortabel fietsen'. Het gaat dan bijvoorbeeld om slecht onderhouden wegdek. Ook de categorie 'verlies van snelheid' scoorde hoog, bijvoorbeeld door lange wachttijden bij verkeerslichten of medeweggebruikers die in de weg staan.

Fietsstraten vallen positief op. ze worden goed beoordeeld vanwege een 'ruim en egaal fietspad' en 'prettig doorfietsen'. 

Resultaten

De eerste resultaten van het onderzoek worden gebruikt om verbeteringen voor fietsers te realiseren, zoals langer groen voor fietsers bij een verkeerslicht. Ook krijgen de plekken waar het wegdek slecht is voorrang voor een opnknapbeurt. De komende tijd zal de gemeente Amsterdam de opgehaalde data verder analyseren en gebruiken om fietsen in Amsterdam zo prettig en veilig mogelijk te houden.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven