Nieuws

Naam tunnelboormachine Rijnlandroute via stemming

De tunnelboormachine van de RijnlandRoute zal binnenkort een naam krijgen. Kinderen van basisscholen langs de RijnlandRoute mochten namen verzinnen. Het publiek mag nu stemmen op één van de drie uitgekozen namen.

De tunnelboormachine start in juli bij Vlietland in Leidschendam met de eerste tunnel van het project. Volgens traditie zal de boor een vrouwelijke naam krijgen. 
 
Uit de inzendingen van de scholen heeft de jury drie namen gekozen. Daarbij hebben ze gekeken naar de motivatie van de schoolklas en de criteria: creatief, inspirerend en aansprekend. Het publiek kan stemmen op de namen Gaia, de Griekse godin van de aarde, Louise, en OliViA. 
 
De stemming is tot 24 april open de website. Stemmen kan ook in het informatiecentrum van de route. 
 

De RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden. Ook komt er een een nieuwe weg (N434) en worden delen van de N206 aangepast en vernieuwd. Een belangrijk onderdeel van de N434 is een geboorde tunnel van tweeëneenhalve kilomter onder Voorschoten en een verdiepte ligging van anderhalve kilometer bij de wijk Stevenshof in Leiden.

Deel dit artikel