Nieuws

MerwedeLingelijn heeft primeur voor ontspannen treinreizen

Ontspannen reizen op de Merwedelijn Meer dan honderd oranje loungestoelen staan symbool voor het 'nieuwe' relaxte reizen in Nederland danzkij de introductie van Lusje op de MerwedeLingelijn, de Arriva-treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen. Lusjes zijn enthousiaste en ervaren reizigers die onervaren reizigers helpen.

MerwedeLingelijn heeft primeur voor ontspannen treinreizen

 

Lusjes-project


OV-ambassadeur Hans Ridder, de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Martin van Engelshoven-Huls en de burgemeester van Gorinchem Piet IJssels verzorgden de landelijke aftrap van het nieuwe ‘Lusjes’-project. Het project moet onzekere reizigers onderweg houvast geven en helpende reizigers de waardering geven die ze verdienen. Een Lusje is een OV-reiziger die andere reizigers onderweg belangeloos helpt omdat elkaar op weg helpen buitengewoon is geworden.

Met de slogan ‘Help een medereiziger op weg en ontvang een goed gevoel’ wil Lusje Nederland veroveren. Een Lusje is een reiziger die zichtbaar of onzichtbaar aangeeft andere reizigers te willen helpen. De ervaren reiziger kan zich aanmelden op www.lusje.nl en ontvangt dan een informatiepakket met daarbij het knaloranje Lusje-gadget.

Jeltje van Nieuwenhoven


OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven: “Lusje draag ik een warm hart toe, omdat het simpel en logisch is. Je helpt elkaar omdat iemand dat vraagt of omdat je ziet dat iemand daar behoefte aan heeft. Lusje geeft een signaal af naar ons allemaal, namelijk elkaar helpen is heel gewoon. Daarom heb ik het project geadopteerd, vandaag heb ik Lusje weggegeven aan de reiziger.”
 
Lusje is tijdens een OV-netwerkdag van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) in 2008 ontstaan en is vernoemd naar de lus in de bus waar reizigers houvast aan hebben bij het reizen met het openbaar vervoer. Na de start op de MerwedeLingelijn met Arriva gaat het project dit voorjaar in Noord-Holland bij Connexxion van start. De OV-ambassadeur heeft de wens uitgesproken dat in 2012 Lusje is ingevoerd in heel Nederland.

Deel dit artikel